Seminar militaire herinneringsmedailles

Rogier
Berichten: 234
Lid geworden op: 18 aug 2008, 07:05
Locatie: Amsterdam

Seminar militaire herinneringsmedailles

Bericht door Rogier »

Op 10 november 2017 wordt in het Nationaal Militair Museum in Soest een seminar over militaire herinneringsmedailles gehouden. Het seminar wordt georganiseerd door de Afdeling Decoraties van het ministerie van Defensie, de Studiekring Ridderorden en Onderscheidingen (SRO) en het Nationaal Militair Museum. De doelstelling van het seminar is om met deskundigen, belangstellenden en beroepsmatig betrokkenen kennis te delen over Nederlandse en buitenlandse onderscheidingen die zijn ingesteld en verleend als herinnering aan deelname aan een (militaire) inzet. Daartoe zullen zes hooggekwalificeerde sprekers een inleiding verzorgen die gelegenheid kan geven tot vragen en discussie. Deelname aan het seminar is gratis.

De dag begint om 09.30 uur met een ontvangst met koffie/thee; het seminar gaat om 10.00 uur van start. Na drie lezingen in de ochtend volgt een gezamenlijke lunch. In de middag worden drie lezingen gegeven, waarna het programma wordt afgesloten met een borrel. In het auditorium is een expositie ingericht met stukken die betrekking hebben op de onderscheidingen. De onderwerpen van de lezingen zijn als volgt:
- Een penning als geschenk: het belang van onderscheidingen tot circa 1900.
- De Doggersbankmedaille.
- Het Lombokkruis 1894.
- Het Mobilisatie-Oorlogskruis.
- Belgische militaire herinneringsmedailles.
- Huidig beleid en stand van zaken van Nederlandse militaire herinneringsmedailles.

Velen, uit binnen- en buitenland, hebben zich inmiddels voor het seminar opgegeven. Voor serieuze belangstellenden zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmeldingen kunnen worden gestuurd naar de secretaris van de SRO (secretaris@vereniging-sro.nl), onder vermelding van uw volledige naam. Op 10 november geldt de op naam gestelde uitnodiging, die u tijdig wordt toegezonden, als toegangsbewijs. Op het terrein van het Nationaal Militair Museum is voldoende parkeergelegenheid.
HONI SOIT QUI MAL Y PENSE
Plaats reactie

Terug naar “Evenementen”