'Leiderschap onder vuur' door Ridder Marco Kroon

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 1154
Lid geworden op: 09 nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

'Leiderschap onder vuur' door Ridder Marco Kroon

Bericht door Alex »

Op 22 november 2012 verschijnt Leiderschap onder vuur van Kapitein Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde. Voor het eerst deelt hij zijn inzichten en gedachten over leiderschap, en spreekt hij zich uit over zijn ervaringen in het veld. Het boek bevat in de praktijk beproefde lessen die voor iedereen, als leider en als mens, toepasbaar kunnen zijn.
In Leiderschap onder vuur deelt Neêrlands enige Ridder in actieve dienst zijn persoonlijke ervaringen, verhalen en ideeën. De eerste nacht van Operatie Chitag, waarin zijn peloton zich in de Chora-vallei omsingeld zag door een vijandelijke overmacht, loopt als een rode draad door het boek.
Leiderschapondervuur.jpg
Leiderschapondervuur.jpg (15.96 KiB) 8322 keer bekeken
Leiderschap onder vuur is geschreven vanuit de militaire praktijk. Het staat dan ook vol beeldende beschrijvingen uit het veld. Het boek beschrijft de morele dilemma’s waarvoor Marco Kroon zich als leider zag gesteld, toont hem van een kwetsbare kant die slechts weinigen van hem kennen, en geeft onder meer een verklaring voor zijn standvastigheid tijdens het proces dat het Openbaar Ministerie kort na zijn ridderslag tegen hem aanspande.
Het boek is geïllustreerd met 16 pagina’s uniek en persoonlijk fotomateriaal. Leiderschap onder vuur bevat een voorwoord van luitenant-generaal Mart de Kruif, Commandant der Landstrijdkrachten, en een bijdrage van generaal buiten dienst Peter van Uhm.
Alleen via info@marcokroon.nl kunt u een GESIGNEERD exemplaar bestellen (€ 18,95 incl. btw en incl. verzendkosten)

Bron: http://marcokroon.nl/boek/
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe
Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 1154
Lid geworden op: 09 nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Kap Marco Kroon ontvangt boek uit handen van gen b.d. Van Uh

Bericht door Alex »

Kapitein Marco Kroon, RMWO, kreeg op 29 november officieel het eerste exemplaar uitgereikt van zijn boek Leiderschap onder vuur. Hij ontving het uit handen van Peter van Uhm, oud-Commandant der Strijdkrachten, die deze dag werd onderscheiden met de Prins Mauritsmedaille. De uitreiking vond plaats op de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Kapitein Marco Kroon beschouwt generaal b.d. Peter van Uhm als een voorbeeld van leiderschap, en benoemt hem ook zo in zijn boek. De overhandiging vond plaats ná de uitreiking van de Prins Mauritsmedaille aan de generaal b.d. Deze medaille is voor hen die door loffelijke daden hebben bijgedragen aan het vergroten van het aanzien van de krijgsmacht.
Kroon Van Uhm.jpg
MK Boek.jpg
Bronnen:
http://marcokroon.nl/29-11-2012-kapitei ... r-van-uhm/
http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2 ... rijgsmacht
http://www.leiderschapondervuur.nl/
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe
Plaats reactie

Terug naar “Literatuur”