Dijken, Ruud van

Gebruikersavatar
Wilco Ver.
Berichten: 182
Lid geworden op: 12 aug 2008, 09:21
Locatie: Bemmel
Contacteer:

Dijken, Ruud van

Bericht door Wilco Ver. »

Dijken, van, Ruud, Korporaal van het wapen der Infanterie
K.B. 14 april 2010

"Zijn moedig en beleidvol optreden tegenover de vijand waardoor hij zich heeftonderscheiden en daarmee het belang van het Koninkrijk heeft gediend.
Korporaal van dijken nam op 7 september 2008 deel aan een patrouille in de Baluchi-vallei te Afghanistan. Een pantservoertuig van de eenheid werd getroffen door een zogenaamde bermbom. Daardoor werd een deel van de bemanningsleden uit het voertuig geslingerd. Andere bemanningsleden klommen uit het inmiddels brandende voertuig.
Samen met andere leden van de patrouille snelde Korporaal van Dijken de collega's van het geraakte voertuig te hulp. Het vuur breikte intussen de in het getroffen voertuig aanwezige munitie en liet die exploderen. Korporaal Van Dijken miste één van zijn collega's en concludeerde dat soldaat der eerste klasse Ten Binke nog in het verbrande voertuig lag.
Van Dijken is vervolgens met gevaar voor eigen leven, het vuur en de exploderende munitie trotserend, via een luik aan de bovenzijde het voertuig ingedoken om soldaat der eerste klasse Ten Brinke uit het voertuig te halen. Dit gelukte uiteindelijk met hulp van de eveneens op het brandende voertuig geklommen sergeant Koole. De directe uitwerking van de bermbom bleek achteraf fataal te zijn geweest voor soldaat de eerste klasse Ten Brinke."
Plaats reactie

Terug naar “Bronzen Kruis”