Ereteken voor Sari van Heemskerck-Pillis Duvekot

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 761
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Ereteken voor Sari van Heemskerck-Pillis Duvekot

Berichtdoor Alex » 17 Dec 2008, 21:10

Minister Eimert van Middelkoop heeft gisteren Mevrouw Sari van Heemskerck-Pillis Duvekot op het ministerie van Defensie onderscheiden. Zij ontving het Ereteken voor Verdienste in goud voor haar "totale verdiensten voor de krijgsmacht".
De minister verraste de voormalige defensiespecialist van de VVD-fractie tijdens een ontvangst van het stichtingsbestuur "Michiel Adriaansz de Ruyter". Onder voorzitterschap van Sari van Heemskerck-Pillis ontplooide de stichting in het De Ruyterjaar 2007, talloze initiatieven in de culturele en educatieve sfeer om aandacht te vestigen op de daden van de zeeheld, 4 eeuwen geleden.
Van Heemskerck-Pillis werd temidden van haar bestuursleden onderscheiden op grond van haar totale verdienste voor Defensie. De Minister prees haar jarenlange oprechte belangstelling en grote inzet voor de krijgsmacht. Met namehaar grote en langdurige inzet voor het uitgebreide De Ruyter-programma, met lezingen, tenstoonstellingen, symposia en schoolprojecten van Groningen tot Zeeland.
Hoogtepunt voor Defensie was wel de gedenkwaardige vlootschouw door de Koninklijke Marine en partnerschepen voor de kust van Vlissingen. In een vliegende storm en gadesgeslagen door honderdduizenden toeschouwers voeren daar tientallen marineschepen in kiellinie vlak langs het standbeeld van de grootste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis.
De ontroering die de onderscheiding bij de gedecoreerde teweeg bracht, bewees dat haar warme defensiehart onverminderd voortklopt. En dat ze niet voor niets de koosnaam "sweetheart of the forces" had.

Bron: www.mindef.nl 11-12-2008
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten