Officier in de Orde Oranje Nassau

Friedhelm
Berichten: 6
Lid geworden op: 19 Feb 2017, 10:56

Officier in de Orde Oranje Nassau

Berichtdoor Friedhelm » 19 Feb 2017, 17:15

Hallo,

Ik ben net nieuw op dit forum omdat ik zojuist voor het eerst een Nederlandsche onderscheiding verkregen heb. Het is een Officier in de Orde Oranje Nassau. Hij lijkt behoorlijk oud gezien het lintje, is het mogelijk voor een expert om te zien uit welke tijdsperiode deze komt? Ik vermoed zelf ca 1900?

Tevens ben ik erg benieuwd naar de waarde van zo'n object, ik heb op Marktplaats een Ridder in de Orde Oranje Nassau gezien die met doosje in nieuwstaat wegging voor €170,- Nu lijkt mij dat een officier meer waard is? Persoonlijke vind ik de slechte staat juist erg interessant omdat dit karakter geeft, en direct aangeeft dat het niet een vrij nieuw exemplaar is. Op de achterkant staat 'God zy met ons' ik heb ergens gelezen dat de nieuwe versies in plaats van 'zy' nu 'zij' hebben. Is er iemand in staat om mij antwoorden te kunnen geven op mijn vraagstukken?

Met vriendelijke groet,
Friedhelm
Bijlagen
3.jpeg
1.jpeg
2.jpeg

Marijn
Berichten: 249
Lid geworden op: 17 Jul 2007, 20:01

Re: Officier in de Orde Oranje Nassau

Berichtdoor Marijn » 11 Mei 2017, 21:38

Dag Friedhelm en welkom.
Is het mogelijk om zilvermerkjes te ontdekken? daarmee kom je al een heel end. een lint kan namelijk ook verkleuren door blootstelling aan zonlicht. Het doosje hoeft niet per se oorspronkelijk bij dit exemplaar uitgereikt te zijn. Heb je een foto van de leverancier?

mvg Marijn

Friedhelm
Berichten: 6
Lid geworden op: 19 Feb 2017, 10:56

Re: Officier in de Orde Oranje Nassau

Berichtdoor Friedhelm » 21 Mei 2017, 17:24

Hallo Marijn,

Er zit een stempeltje in het kroontje wat er precies staat kan ik niet zien. De producent is J.J. Begeer Oudk???hof 27 Utrecht


Terug naar “Orde van Oranje Nassau”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast