Cas (9) uit Vorden is jonge held van Bronckhorst

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Cas (9) uit Vorden is jonge held van Bronckhorst

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Mei 2019, 15:44

Gemeente onderscheidt vier jonge inwoners met jeugdlintje

Een lekker rondje bij opa achterop op de brommer! De 9-jarige Cas Roelvink uit Vorden genoot er op donderdagmiddag 31 mei als altijd met volle teugen van. Wat hij niet wist, was dat het tochtje hoorde bij het plan om hem naar het gemeentehuis van Bronckhorst te lokken, waar ook andere familieleden aanwezig waren.

Cas was één van de vier jongeren uit zijn gemeente die hier deze middag een onderscheiding kregen omgehangen. Wat hij daarvan vond? "Leuk!" Burgemeester Marianne Besselink benoemde naast de 9-jarige Vordenaar ook de zussen Annabel (16) en Fréderique (12) van den Berg uit Zelhem en Gijs Bongers (17) uit Steenderen tot jonge held van Bronckhorst.

Inwoners van Bronckhorst kregen onlangs de mogelijkheid om hun jonge helden voor deze onderscheiding te nomineren. In totaal kwamen negen aanmeldingen binnen. Een jury met daarin naast de burgemeester ook wethouder Antoon Peppelman, jeugdambtenaar Stefanie Huurnink en Gijs Jolink (organisator van onder meer de Zwarte Cross) besloten wie van die negen uiteindelijk de jeugdlintjes in ontvangst mocht nemen.

Deze lintjes reikte de gemeente Bronckhorst voor het eerst uit. "We zijn blij met actieve inwoners die van alles doen", verklaarde burgemeester Besselink. "Maar om een volwassenenlintje te krijgen, moet je vaak al jarenlang vrijwilligerswerk doen. Dat terwijl ook jongeren en kinderen in onze gemeente ontzettend veel doen. Daarom willen we ook hen in het zonnetje zetten."

Voor Cas Roelvink kwamen maar liefst drie nominaties binnen. Zowel een tante als twee van zijn buurvrouwen droegen de jonge Vordenaar voor. Hij kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn inzet voor de Diabetes Stichting. Met zijn skelter met aanhanger gaat Cas – die zelf diabetes heeft – geregeld in Vorden op pad om kroonkurken op te halen. De doppen brengt hij naar een verzamelpunt en het geld dat dit oplevert, gaat naar het onderzoek naar diabetes. Ook gaat Cas tijdens de collecteweek langs de deuren om geld voor dit doel op te halen.

De burgemeester zette Annabel en Fréderique van den Berg in het zonnetje vanwege alles wat zij doen voor hun meervoudig gehandicapte zus Willemijn. Zij kan niet praten, haar handen niet gebruiken en niet lopen. Haar zussen helpen haar als ze in bad gaat, brengen haar 's avonds naar bed en betrekken haar bij allerlei activiteiten. Ook buiten de deur zijn de Zelhemse zussen actief. Zo zorgt Annabel iedere zondag voor de dieren in het Hertenkamp.

De vierde onderscheiding was er voor de 17-jarige Gijs Bongers uit Steenderen. Hij kwam naar het gemeentehuis om zijn net behaalde rijbewijs in ontvangst te nemen, maar ontving ook een speciale medaille. Die kreeg hij vanwege zijn inzet voor onder meer de stichting Kinderhulp, waar Gijs jaarlijks voor collecteert. Ook is hij duwer tijdens de Roll-over Bronckhorst, begeleidt hij ouderen in verzorgingshuis Sutfene met sporten en helpt hij bij de muziekvereniging met de lessen aan twee jongeren met een beperking.

De gemeente Bronckhorst wil de jeugdlintjes jaarlijks gaan uitreiken. De bedoeling is om op deze manier elk jaar maximaal drie jonge inwoners van de gemeente in het zonnetje te zetten. Omdat er dit jaar een aanmelding voor twee kinderen in één gezin binnenkwam, waren dat er nu vier.

BRON: https://www.contactmidden.nl/nieuws/alg ... onckhorst-
1 jun 2018

fd4f3c1f-5260-4297-b995-1ad2e42e0cf7.jpg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten