Brielse erepenning voor wethouders

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Brielse erepenning voor wethouders

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Mei 2019, 15:32

In Bres werd donderdagavond officieel afscheid genomen van de wethouders Wilbert Borgonjen en Dick Verbeek. Borgonjen was bijna twaalf jaar wethouder en Verbeek acht jaar. Veel Briellenaren maakten van de gelegenheid gebruik om de wethouders de hand te drukken. Ook kregen zij veel cadeaus aangeboden.

BRIELLE - Hoogtepunt van de receptie vormde de toespraak van burgemeester Gregor Rensen, die de beide wethouders uitgebreid in het zonnetje zette alvorens hij hen de zilveren erepenning van de gemeente Brielle overhandigde. Een onderscheiding die alleen wordt verleend aan personen die veel voor de stad betekend hebben.

Passanten
"Politieke bestuurders zijn passanten", zo begon de burgemeester, "maar sommige houden het iets langer uit en dat is bij jullie het geval. Ook struikelden jullie niet voortijdig, wat veel van jullie collega's in deze tijd helaas overkomt." Rensen gaf aan dat beide wethouders een grote inbreng voor de gemeente hebben gehad en dat hun bekendheid absoluut groot was.

Fiets
"Jullie waren beiden graag geziene gasten en bestuurders die veel buiten het stadhuis waren. Benaderbaar en altijd onder de mensen. Jullie zullen dan ook lang in de herinnering van de inwoners blijven", aldus Rensen, die Wilbert Borgonjen typeerde als 'een sterke vak-wethouder met grote kennis van zaken, een sparring partner voor de ambtenaren'. De burgemeester prees de grote verdiensten van Borgonjen bij de decentralisatie van de zorg en zijn inzet voor de totstandkoming van veel nieuwe scholen, het sportcomplex en zijn opvallend sterke representatie voor zijn eigen woonplaats Zwartewaal. "Je was bovenal de wethouder op de fiets."
Dick Verbeeks inzet voor het milieu, het project kreken kweken, de omvorming van het recreatieschap, de ontwikkeling van het Ravelijn, de vestingwerken en het aardwarmteproject in Vierpolders vormden onderdeel van de lofzang die Rensen voor de scheidende D66-wethouder in petto had.

'Nachtmerrie'
"Je was altijd bezig met het mooier en duurzamer maken van Brielle, gaf een voorzet voor het gasloos bouwen, kwam tot de oprichting van het Erfgoedgilde en je droeg ons museum een warm hart toe", aldus de burgemeester, die het afvalbeleid Verbeeks 'nachtmerrie' noemde.

Dankwoord
Beide wethouders kijken terug op een bijzondere en plezierige periode waarin veel gerealiseerd kon worden, zo gaven zij allebei in hun dankwoord aan.

BRON: https://www.hellevoetsepost.nl/nieuws/a ... ethouders-
23 mei 2018

0ef3cac8-e06c-43fe-93d5-f510be19b477.jpg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten