Opsterland stelt sport- en jeugdpenning in

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Opsterland stelt sport- en jeugdpenning in

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Jan 2019, 23:55

De gemeente Opsterland breidt haar eigen onderscheidingen aan. Naast het ereburgerschap en een erepenning komen er nu ook een sportpenning en een jeugdpenning.

Burgemeester Ellen van Selm: “Als gemeente wil je graag complimenteus kunnen zijn naar je burgers. Het college liep al langer rond met het idee om de oude verordening te moderniseren.” Opsterland kent al veel langer een ereburgerschap, maar deze is in 1969 voor het laatst uitgereikt, aan Henk van der Wielen.

Vorig jaar kreeg Alyda Norbruis uit Ureterp de Opsterlandse erepenning voor haar inzet en betekenis voor het aangepast sporten. “Het is niet de bedoeling dat we nu direct fors meer onderscheidingen uitreiken, maar als de gelegenheid zich voordoet hebben we nu wel meer mogelijkheden.”

Het college van B en W bepaalt wie voor een Opsterlandse onderscheiding in aanmerking komt. Burgers kunnen niet iemand voordragen.

Voor het ereburgerschap moet iemand zich gedurende lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de Opsterlandse gemeenschap op wetenschappelijk, sportief, maatschappelijk, cultureel of economische terrein. De erepenning kan worden toegekend voor verdiensten op maatschappelijk gebied, bestuurlijke aangelegenheden of cultuur. Een uitzonderlijke sportieve prestatie van een persoon of team kan goed zijn voor de Opsterlandse sportpenning. De jeugdpenning is bestemd voor personen van 18 jaar of jonger die zich voor de gemeente of een dorp bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op maatschappelijk gebied, sport of cultuur.

BRON: https://sa24.nl/opsterland-stelt-sport-en-jeugdpenning/
8 FEBRUARI 2018
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten