Medaille voor omstanders die gezin uit water haalden

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Medaille voor omstanders die gezin uit water haalden

Berichtdoor Henk-Willem » 20 Jan 2019, 00:05

Vier mensen die vorig jaar te hulp zijn geschoten bij een auto-ongeluk bij Goes zijn bedankt met een bronzen legpenning van het Carnegiefonds. Bij het ongeval belandde een auto met een moeder en twee kinderen in het water.

Eén van de kinderen overleed later in het ziekenhuis.

De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Kapelle, omdat het getroffen gezin uit die gemeente komt. In totaal werden veertien professionele en niet-professionele hulpverleners daar bedankt voor hun moed en inzet.

Vier omstanders waren voor de komst van de hulpdiensten het water ingegaan om de moeder met haar twee kinderen uit de auto te halen. Zij zijn beloond met een onderscheiding.

Dat de uitreiking precies een jaar na het ongeluk plaatsvond, was een bewuste keuze volgens het Carnegie Heldenfonds. De man van de moeder had een paar weken geleden een 'dringend verzoek' ingediend bij het fonds voor de onderscheidingen. Die aanvraag is vervolgens met spoed behandeld.

Een bronzen legpenning wordt uitgereikt aan mensen die met gevaar voor eigen leven het leven van anderen hebben gered of dat hebben geprobeerd. Het loffelijk getuigschrift is een bewijs van moedig gedrag.

De uitreiking vond plaats op initiatief van de moeder en haar echtgenoot.

BRON: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/104 ... er-haalden
2 MAART 2018
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Reddingsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast