Nederland eert Surinaamse oorlogsveteranen

Gebruikersavatar
Roel
Moderator
Berichten: 2501
Lid geworden op: 12 Jun 2007, 07:42
Locatie: -Limburg-
Contact:

Nederland eert Surinaamse oorlogsveteranen

Berichtdoor Roel » 20 Feb 2008, 09:25

PARAMARIBO, 19 feb – Twee Surinaamse oorlogsveteranen zijn onderscheiden met het Nederlandse draaginsigne voor verwonden. Het insigne voor Fred van Russel en Wilfred van Gom is in Suriname opgespeld door de Nederlandse defensieattaché Adri Brokke. De oorlogsveteranen zijn “te lang een vergeten groep geweest”, zegt de Nederlandse ambassadeur Tanya van Gool.

De decenniaoude roep om eerbetoon van Van Russel als voorzitter van de Federatie van Oud-strijders, is dus wel gehoord. “Men had geen tijd om te luisteren. Intussen is het een duidelijk besef dat zij zich hebben ingezet voor de wereldvrede en –veiligheid”, zei Van Gool tijdens de ceremonie. Korea heeft intussen toegezegd een monument te zullen opzetten in Paramaribo.

Het moet een hommage worden aan de Surinamers die hebben helpen strijden voor een vrij Korea. Van Russel vindt dat ook Suriname erkentelijkheid mag betuigen, al was het met een oorkonde. Minister Ivan Fernald van Defensie wil het idee voorleggen aan president Ronald Venetiaan. “Zij hebben weliswaar onder de Nederlandse vlag gestreden, maar het is de hele wereld ten goede gekomen.”


Waterkant.nl
Heeft u informatie over items uit mijn collectie? Neem dan contact met mij op..
Lid van SRO en OMSA

Gebruikersavatar
49thRecce
Berichten: 259
Lid geworden op: 24 Jun 2007, 01:17

Berichtdoor 49thRecce » 20 Feb 2008, 20:15

Werd tijd dat ook eens aan deze veteranen gedacht werd!!!
"Maybe I was brave, I don't know. At the time I was just doing the job, I didn't have time for other thoughts."—Private Johnson Beharry VC.


Terug naar “Nederlandse onderscheidingen aan Buitenlanders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast