Voorzitter Heiligdomsvaart ontvangt ereteken van de paus

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Voorzitter Heiligdomsvaart ontvangt ereteken van de paus

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Mei 2019, 15:48

Paus Franciscus heeft Joseph Goumans, voorzitter van de organisatie achter de Heiligdomsvaart in Maastricht, benoemd tot ridder in de orde van Sint Sylvester. Goumans ontving de onderscheiding vandaag voor aanvang van de tweede ommegang.
Goumans (66) krijgt deze hoge kerkelijke erkenning voor leken, voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de Sint-Servaasparochie in Maastricht en de Heiligdomsvaart in het bijzonder.

De in Venray geboren Goumans werkt als advocaat in Maastricht. Hij is sinds 2000 lid van het kerkbestuur van de Sint-Servaasbasiliek. Daarnaast is hij voorzitter van de vereniging het Graf van Sint Servaas, die elke zeven jaar de Heiligdomsvaart in Maastricht organiseert.
Goumans was ook mede-initiatienemer van de restauratie van de neo-barokke processiehemel van de basiliek, waarvoor een grote som geld bij elkaar gebracht moest worden.

Hanneman
In de berichtgeving door het Bisdom Roermond dat de onderscheiding bekend maakt, wordt ook gewag gemaakt van het feit dat Goumans een rol heeft gespeeld als mantelzorger van wijlen deken Mathieu Hanneman. Goumans begeleidde de ernstig zieke pastoor-deken vanaf 2011 tot diens overlijden in 2016 bij diens bezoeken aan het ziekenhuis, artsen en behandelingen.

BRON: https://www.limburger.nl/cnt/dmf2018060 ... an-de-paus
03-06-2018
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast