Schermbrevet 'meester op een of meerdere wapens'

Voor alle Nederlandse vaardigheidsemblemen. Denk hierbij aan de schuttersspelden, de wings, etc.
jan08
Berichten: 32
Lid geworden op: 17 Jun 2009, 16:46

Schermbrevet 'meester op een of meerdere wapens'

Berichtdoor jan08 » 07 Dec 2010, 12:10

Onlangs is het schermbrevet 'meester op een of meerdere wapens' geactualiseerd:

EERSTE DEFENSIE SPORT RAAD AANWIJZING GETEKEND

Op 15 maart 2010 heeft commodore Bart Hoitink als voorzitter van de Defensie Sportraad (DSR) de eerste DSR-aanwijzing ondertekend. De CDS heeft in september 2009 de Defensie Sport Raad ingesteld om invulling te geven aan zijn beleidsverantwoordelijkheid voor lichamelijke oefening, fysieke training en sport. Daarbij wordt sport op een eenduidige manier gepositioneerd en zo doelmatig en doeltreffend mogelijk ingericht. In de Defensie Sportraad zijn alle krijgsmachtdelen vertegenwoordigd en daarnaast Hoofd Bureau Internationale Militaire Sport.

De eerste DSR-aanwijzing betreft de toekenning van het schermbrevet ‘meester op een of meerdere wapens’. In de aanwijzing zijn de eisen voor toekenning opgenomen en de procedure voor het afleggen van het examen. De Commandant Nederlandse Defensie Academie is de bevoegde autoriteit om het schermbrevet toe te kennen. Als gouverneur van de Koninklijke Militaire Academie had hij deze bevoegdheid ook al conform de oude landmachtregeling. De Koninklijke Militaire Schermvereniging verzorgt de afname van de examens en ziet toe op het juiste verloop en het vereiste niveau. De militair die slaagt voor het examen ontvangt naast een door C-NLDA en voorzitter KMSV getekende oorkonde het aan het brevet gekoppelde onderscheidingsteken. Dit ‘meester-embleem’ mag conform het kledingvoorschrift van het betreffende krijgsmachtdeel op het uniform worden gedragen. Cadetten en adelborsten die het schermbrevet behalen, ontvangen van de Gouverneur KMA of van de VOKIM de ‘meesterdegen’ welke hij mag dragen tijdens zijn opleiding.

De eerste DSR-aanwijzing is hier en op de intranetsite van het Ministerie van Defensie te vinden (http://intranet.mindef.nl/portaal/publi ... index.aspx en dan onder Aanwijzingen DSR). Voor nadere informatie kunt u ook terecht bij uw lokale sportbureau en bij de technische commissie van de KMSV.


Het 'meester-embleem' op Dagelijks Tenue (Landmacht):
Afbeelding

Bron: http://www.kmsv.nl/p/Schermbrevet/

Terug naar “Vaardigheidsemblemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten