Mariniers onderscheiden voor geheime paramissie Mali

Voor alle Nederlandse vaardigheidsemblemen. Denk hierbij aan de schuttersspelden, de wings, etc.
Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 871
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Mariniers onderscheiden voor geheime paramissie Mali

Berichtdoor Alex » 10 Apr 2017, 13:54

Acht mariniers werden in 2015 per parachute in de Malinese woestijn gedropt om ongezien informatie te verzamelen over gewapende groeperingen en terroristische activiteiten. Daarvoor zijn ze vandaag onderscheiden met de operationele wing. Voor het eerst werden mariniers per parachute voor een missie ingezet.
Teamleider sergeant Nikki : “We hebben hier heel lang naartoe gewerkt en veel sprongen gemaakt. De eerste keer zaten we al in het vliegtuig, maar ging het niet door omdat er ineens nomadententen op de landingsplek stonden.” Niet lang daarna kregen de mariniers alsnog de kans om de vele trainingen om te zetten in een echte verkenningsoperatie in de onrustige Tilemsi-vallei. Het doel was het verzamelen van informatie over terroristische activiteiten in het gebied, om hiermee geweld en aanslagen op VN-troepen en Malinese burgers te voorkomen. Nikki: “Het betreffende dorp lag afgelegen in de woestijn en de lokale bevolking vormt daar een uitstekend waarschuwingsnetwerk. Daarom is besloten om er ’s nachts per parachute in te gaan om het dorp 48 uur ongezien te observeren.” Nikki: “Toen we veilig op de grond stonden was het eerste dat we deden een zandduintje uitgraven en onze spullen verbergen. Tegelijkertijd zochten we een observatiepost. In de woestijn is dat nog een behoorlijke klus.” Uiteindelijk vonden ze een droge rivierbedding, uitgesleten in de rotsen, waar ze zich ongezien konden schuilhouden. Naast het risico op ontdekking was ook de enorme hitte een geduchte tegenstander. Nikki: “In de zon 68 ⁰C en 50 in de schaduw. Onze rugzakken waren echt uit het boekje: met genoeg munitie om goed van ons af te bijten, voldoende water en voedsel en natuurlijk communicatie- en observatiemiddelen. Ruim 50 kilo per persoon.” Na 48 uur werden de mariniers met voertuigen weer opgehaald. Nikki: “We zijn echt onzichtbaar gebleven en hebben er waardevolle informatie opgehaald: een succesvolle missie.”
De mariniers maakten deel uit van de Special Operations Land Task Group in Mali. Deze eenheid bestaat uit special forces , ondersteunende mariniers en specialisten van de landmacht. Zij verzamelden met langeafstandsverkenningen in het noordelijke deel van Mali inlichtingen voor de vredesmissie van de Verenigde Naties. Het in kaart brengen en afschrikken van gewapende en terroristische groeperingen waren enkele hoofdtaken van de mariniers.

Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/ ... issie-mali
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Vaardigheidsemblemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast